20 marts 2011

Sådan sikrer du din mobiltelefon

Gratis program hjælper dig, hvis du får mobilen stjålet eller glemmer, hvor du har lagt den.

Mobiltelefonen er på mange måder et af de vigtigste værktøjer, du har. 

Det er ikke alene din kommunikationslinje hjem til kontoret via et opkald, sms eller en mail. Eksempelvis kan håndværkere fakturere kunder via deres mobiltelefon.   

Efterhånden som du anvender flere forretningsapps, bliver du endnu mere afhængig af mobilen. 

Hvad gør man så, når man ikke lige kan finde sin mobiltelefon? 

I stedet for at løbe rundt på lageret, kontoret eller ude hos kunden er der et par mere elegante og afslappede måder at finde frem til telefonen.

I den umiddelbare nærhed

Hvis du blot har forlagt telefonen et sted i nærheden, kan den gratis "Wheres my Droid"-app være en god hjælp. 

Har du installeret app'en, kan du blot sende en sms til telefonen, og så begynder den at ringe for fuld styrke i et halvt minut, 1 minut eller 5 minutter. 

Som standard skal du sende en sms med teksten "Wheres my Droid?" til din mobil, så giver den lyd fra sig. Den tekst kan du dog ændre til eksempelvis "Kroneskjul?"; "Nu det fand'me nok, hvor er du?" eller andet, du finder passende.

Er den stjålet?

Hvis du tror, mobilen er stjålet - tjek nu lige en ekstra gang, inden du panikker - eller du har glemt den et sted, der er uden for hørevidde, kan "Wheres my Droid"-app'en også hjælpe dig. 

Igen skal du sende en sms til mobilen. Hvis du sender standard-teksten "GPS my Droid", vil din mobil sende en sms tilbage med GPS-koordinaterne for sin position samt et link til Google maps, så du kan finde den. 
  
Teksten kan også ændres til noget bedre eller mere uskyldigt, så en eventuel tyv ikke bliver opmærksom på, at du eftersøger din mobil. 

Funktionen virker dog kun, hvis GPS er slået til på din telefon.

Slet data

En anden mulighed er at ofre 10,85 kroner på den betalbare Seek Droid, der ud over samme features som Wheres my Droid indeholder en række andre anvendelige funktioner. 

Indeholder mobilen oplysninger, som du ikke ønsker falder i hænderne på en eventuel tyv, har du mulighed for at låse mobilen eller slette alt indhold. 

Du kan fjernstyre din mobil via Seek Droids website, ligesom du kan fjern-aktivere din mobiltelefons GPS ved at sende en sms. 
Du kan også "gemme" app'en på mobilens app-oversigt, så en tyv ikke får mistanke om, at du kan følge, hvor han er. 

Mulighederne for iPhone

Til iPhone findes nogle af de samme muligheder, som der findes til Android. Der er eksempelvis Find My iPhone-app'en, der for nylig er blevet gratis at hente for iPhone 4-, iPad- og iPod Touch-brugere. 

GadgetTrack er også kommet i en ny version 2.5, der blandt andet gør det muligt at fjernstyre iPhone 4's front- og bag-kamera. GadgetTrack koster penge, og for lidt over en tyver får du en app, hvor du kan tage billeder af en eventuel tyv. 
Præcisionen i GadgetTracks stedbestemmelse er dog meget ringe, fortæller en Business Center-læser. Se kortet til højre. 

I slutningen af forrige år kom en ny version 2.0 af TheftAware. Theftaware findes både til Android- og Symbian-mobiltelefoner.

Virus-firmaernes bud

De traditionelle anti-virus-firmaer som Symantec, McAffee og Kaspersky har også deres bud på apps, der kan være med til at lokalisere din mobiltelefon, slette indhold og så selvfølgelig beskytte mod malware på telefonen.

http://epn.dk/teknologi2/tele/article2374050.ece

08 marts 2011

Helmuth Nyborg: Religiøse folk er dummest

Befolkninger, der tror på Gud, har en lav intelligenskvotient, påpeger den omstridte forsker Helmuth Nyborg.


De mest religiøse mennesker er også de dummeste.

Det fastslår en verdensomspændende undersøgelse i 137 lande af sammenhængen mellem et lands intelligenskvotient og antallet af mennesker, der tror på Gud.

Det er blandt andre den britiske professor Richard Lynn fra University of Ulster og den danske intelligensforsker Helmuth Nyborg, der står bag undersøgelsen, som er offentliggjort i det internationale tidsskrift Intelligence.

Svenskerne klogere
Undersøgelsen viser ifølge Kristeligt Dagblad, at der i lande som Danmark, hvor indbyggerne har en gennemsnitlig IQ på 98, er 46 procent, der svarer ja på spørgsmålet: Tvivler du på eksistensen af en gud?

Svenskerne har en gennemsnitlig IQ på 99, og her tror 64 procent ikke på en gud.

I Zambia og De Forenede Arabiske Emirater, der har en gennemsnitlig IQ på henholdsvis 71 og 84, er der derimod færre end én procent, der ikke tror på en Gud.

»Et lav-IQ fænomen«
Det betyder ikke, at man nødvendigvis bliver dummere, hvis man tror på Gud, fastslår Helmuth Nyborg over for Kristeligt Dagblad. Men det betyder, at man med høj sandsynlighed allerede er det, hvis man bor i et meget religiøst land.

»Selvfølgelig er der kulturelle og sociale faktorer, der også kan spille ind. For eksempel vil mange højt intelligente i lande med stor grad af religiøsitet formentlig sige, at de er religiøse, selv om de ikke er det – blot for at kunne beholde deres arbejde. Men det ændrer ikke ved den gennemgående tendens, som jo uvægerligt rejser spørgsmålet om, hvorvidt religion er et lav-IQ fænomen. Meget kunne tyde på, at det hænger sådan sammen«, siger den danske professor.

Største tænkere var religiøse
Helmuth Nyborg har tidligere stået bag kontroversielle forskningsresultater. Således skabte det ramaskrig, da han i 2003 hævdede, at mænds intelligenskvotient er højere end kvinders.

Og det skorter da heller ikke på kritiske reaktioner denne gang, skriver Kristelig Dagblad.

Den kristne tænketank Theos har blandt andet påpeget, at nogle af verdens største tænkere har været dybt religiøse. For ikke at tale om hele præstestanden, der er højtuddannet og alligevel må formodes at tro på Gud.


http://politiken.dk/videnskab/ECE528956/helmuth-nyborg-religioese-folk-er-dummest/

01 marts 2011

Syv tricks til en god nats søvn

Det er vigtigt at sove godt. Her er nogle eksperters råd til at gøre søvnen bedre.

Det kan være ødelæggende at bruge sine nætter på at stirre ud i luften, vende og dreje sig i sengen og læse flere bøger om ugen.

Det betyder nemlig, at dagene bliver fyldt med træthed, og på sigt kan det føre til depression og vægtøgning.

Health.com har allieret sig med en række eksperter, der har samlet en række gode tips og tricks til, hvordan man får en god nats søvn.

1. Pas på te og kaffe

Det er fristende at nyde en kop kaffe eller et krus te om eftermiddagen og aftenen. Men ifølge Joan Salge Blake, der er professor på Boston University, skal man allerede stoppe med at drikke te, kaffe, sodavand og andre drikke med koffein i efter kl. 14.

Så er der i hvert fald ingen fare for, at de påvirker nattesøvnen.

2. Drik vinen tidligt

Hører du til dem, der elsker at drikke et glas vin eller to om aftenen? Så drik det tidligt på aftenen, lyder rådet fra professor i medicin John E. Brown fra University of Maryland. Han råder til, at man drikker et glas vin til middagsmaden ved 18-tiden, så vinen ikke påvirker søvnen. Alkohol kan nemlig have den konsekvens, at man sover mere uroligt om natten.

3. Spis den rigtige mad

Udover at undgå at spise et stort måltid før sengetid, som sætter vores fordøjelse på hårdt arbejde, kan en portion med fuldkornspasta, friske grøntsager, kylling, tomatsauce og parmasonost til middagsmad tilsyneladende hjælpe på søvnen. Ifølge Joan Salge Blake indeholder måltidet en god kombination af protein samt aminosyren tryptophan, som omdannes til serotonin, der er med til at regulere søvnen.

Hytteost, mælk, kiks og yoghurt kan i øvrigt også hjælpe på en urolig mave inden sengetid.

4. Tag et tidligt bad

Har du brug for et varmt bad for at falde helt til ro efter en lang arbejdsdag? Så lad være med at tage det inden sengetid. Når kropstemperaturen stiger, kan det nemlig være sværere for dig at falde til ro.

Tag derfor badet tidligt på aftenen, lyder rådet fra J. Todd Arnedt, der står i spidsen for en søvnafdeling på University of Michigan.

5. Dæmp lyset inden sengetid

Har du mulighed for at dæmpe lyset i stuen og soveværelset inden sengetid, kan det fremskynde søvnen, når du endelig går i seng.

"At være i et rum med for meget lys før sengetid, kan gøre det svært for dig at falde i søvn," siger J. Todd Arnedt.

Lyset kan nemlig reducere melatonin-produktionen, som kan påvirke vores søvnkvalitet.

6. Dyrk yoga

En yogaøvelse kan få dig til at falde til ro inden sengetid. Tanya Boulton fra Pure Yoga East i New York anbefaler særligt denne øvelse:

Læg dig ned på ryggen med bøjede knæ ud til hver side og fodsålerne samlede. Lad hænderne ligge ned langs siden. Luk øjnene, træk vejret ind gennem næsen, mens du tæller til fire. Pust ud, mens du tæller ned til nul igen. Gør dette i 10 minutter.

7. Drop elektronikken

Sluk din mobiltelefon og computer en time før sengetid. Det kan forstyrre søvnen at skulle svare på emails og sms'er inden sengetid, da det gør dig urolig, og en vibration i løbet af natten fra telefonen kan også vække dig fra skønhedssøvnen.

Drop også at bruge mobiltelefonen som vækkeur, hvis den i løbet af natten vibrerer, larmer og vækker dig. Eller sørg i det mindste for, at den er indstillet til at være lydløs eller er helt slukket. De fleste mobiltelefoners alarm kan bruges, selvom telefonen er indstillet til lydløs-funktionen eller er slukket.

http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article2354076.ece

USA overvejer at annektere Grønland: Trumps dristige udmelding!

USA overvejer at annektere Grønland: Trumps dristige udmelding under pressemøde med NATO-chef Mark Rutte I en tid hvor geopolitik og interna...